Dawahmuslimah

al-Fawzan: En student stannar inte vid en gräns. Han söker kunskap tills han dör. Den som säger att det räcker har bara lurat sig själv och varit okunnig. (Sharh-ud-Durrah, sid. 278)

Why life is difficult?

Permalink0

Vet du varför livet känns så svårt?

För du är inte skapad för denna värld. Du tillhör inte denna värld, det är inte här som är ditt hem.

För inte konstigt nog så strävar vi efter saker som varar för evigt. Vi skräms av att våra nära och kära ska lämna oss, vi skräms av att den där tillfälliga njutningen ska ta slut och när den väll tar slut vill vi ha mer och något som varar längre. Och vi sträver ständigt efter långvariga, perfekta relationer, utan bråk eller sorg, glädje glädje glädje. Vi strävar efter ett perfekt liv utan att misslyckas, utan att falla, utan sorg, smärta eller svält. Det ska vara perfekt, det ska kunna tillfredställa oss hela tiden.

Men vi glömmer att detta liv är motsatsen till våra stora förväntningar som >aldrig tar slut<

Evigt liv, evig glädje. Allt det goda ska vara>för evigt<

Så varför tror du att döden skapades? Har du aldrig reflekterat över hur ”operfekt” livet är och hur utan att inse.. när vi sträver efter att finna det goda i livet och önskan att den varar för evigt helt plötsligt väcks upp från våra drömmar och döden knackat på? Vare sig det är vår egen död eller vår närmaste… och där igen försöker vi finna evig ro som kan stilla sorgen att vi en dag kommer möta den med. Stilla smärtan och ångesten att inget i detta livet varar för evigt. Men den enda vi lurar är oss själva och ingen mer än oss själva.

Och sedan står vi där i slutet av vår”oeviga” liv och måste möta det som sätter stopp för våra obegränsade förväntningar och drömmar… för även under vår dödsbädd kommer vi önska att vi kunde levt lite till.

Va konstig människan är som aldrig reflekterar varför den hamnat i en värld som krossar hennes stora förväntningar och drömmar. Vad konstig människan är som aldrig reflekterar varför hon är skapad som hon är och varför hon i detta liv full av förväntningar och stävan efter evighet måste möta döden.

Till top