Dawahmuslimah

al-Fawzan: En student stannar inte vid en gräns. Han söker kunskap tills han dör. Den som säger att det räcker har bara lurat sig själv och varit okunnig. (Sharh-ud-Durrah, sid. 278)

Du'aa

Allmänt Permalink0
“O Allah, I am your slave, the son of your slave. My forelock is in Your Hand. Your judgment of me is inescapable. Your trial of me is just. I am invoking You by all the names that You call Yourself, that You have taught to anyone in Your creation, that You have mentioned in Your Book, or that You have kept unknown. Let the Qur’an be delight of my heart, the light of my chest, the remover of my sadness and the pacifier of my worries.” (Source: Musnad Ahmad # 1/391)

Darulhadith

Allmänt Permalink0
Fastan innebär ett avståndstagande från två faktorer:

1 – Det Allâh har tillåtit som mat, dryck och samlag med hustru. Fastaren lämnar allt det för att lyda Allâh (´azza wa djall). Det är en fasta som innebär ett avståndstagande från det som Allâh har tillåtit. Därför sade Allâh (djalla wa ´alâ):

”Han har lämnat sin lust och sin mat och sin dryck för Min skull.”

2 – Det Allâh har förbjudit. Den fastan är evig och inte särskild i Ramadhân eller någon annan månad. Den gäller alltså alltid. Under den undviks förbjuden mat, förbjuden dryck, lögner, förbjudna blickar och förbjudet lyssnande.

Den som lämnar mat, dryck och samlag med hustru utan att lämna baktal, skvaller, dåligt tal, beskådning av främmande kvinnor på TV och internet samt lyssnande till baktal, skvaller, musik, sång och instrument har bara fastat i form av att undvika det tillåtna till skillnad från det förbjudna. Han belönas inte för sin fasta. Om det annars tillåtna som mat, dryck och samlag sker under fastans gång annulleras fastan. Den måste tas igen. Det som Allâh har förbjudit som baktal, skvaller, förbjudna blickar och förbjudet lyssnande annullerar inte fastan och fastaren behöver inte ta igen den – men det annullerar belöningen. Fastaren kommer inte att belönas för sin fasta. Han kommer bara att besväras av den utan någon nytta. Vissa av Salaf sade:

”Den enklaste fastan är att undvika mat och dryck.”

Vissa människor besväras inte av att sluta äta, dricka och göra andra uppenbara handlingar. Däremot tycker de att det är svårt att inte baktala, skvallra, förtala och ljuga. Det är en väldig katastrof. Profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sade:

”Allâh har inget behov av att en person låter bli att äta och dricka om han inte lämnar lögn och handlingar enligt den och synder.”

Poängen ligger inte bara i att undvika det tillåtna under fastan. Därtill skall även det Allâh (subhânahu wa ta´âlâ) annars har förbjudit undvikas.

25/09-14. I Allahs namn

Permalink6
Jag känner att idag måste jag skriva av mig, idag måste jag bryta ner för mig själv och er.  Jag vet att i nästa sekund som jag trycker "publicera" kommer jag ångra mig, jag vet det.  

För att göra det måste jag gå tillbaks i tiden, gräva upp gamla sår och ta itu med det och det är ju bra, inte sant? Än att blockera de helt. 

Jag är den tjejen som har kunnat stå kvar på benen trots att ha blivit skjuten 10 ggr om till marken.  Tjejen som har lyckats sy upp hennes egna sår och täpa till de.  

Alla vi har gått igenom mycket och haft det svårt men jag snackar om riktigt hårda smällar och stormiga vindar.  Det har varit svårt sen dag ett men de senaste två åren har vindarna slagit till som hårdast, jag har inte känt igen mig själv. 

Jag hade blivit mycket starkare samtidigt som jag var i min svagaste punkt .  Det är svårt att förklara det här, hur man kan känna styrka samtidigt som man är svag.  Jag var stark för att jag kunde vakna upp varje morgon och gå igenom dagen som världens lyckligaste för att sedan gå hem och face:a mitt riktiga jag.  Jag byggde en mur mellan mig och människorna.  Det behövde ju inte veta. Det skulle ju gå över snart . Ja snart... 

Jag ifrågasätter inte mitt öde. Jag är lycklig som jag är med islam men genom att skjuta på mitt hjärta och försöka ta ifrån mig det bästa jag har är nog det värsta jag har gått igenom och gör.  Att ta ifrån mig islam är som att ta mitt liv.  Och vet ni varför det gör så himla ont för att just den här personen är den jag älskar mest i världen men förvånar mig för varje dag. Till top