Dawahmuslimah

al-Fawzan: En student stannar inte vid en gräns. Han söker kunskap tills han dör. Den som säger att det räcker har bara lurat sig själv och varit okunnig. (Sharh-ud-Durrah, sid. 278)

Muslim och lesbisk?

Permalink0
Jag snubblade över en blogg igår , bloggen länkande till en annan blogg där rubriken var homosexuell och muslim, jag klickade in mer där och bloggen drevs av en 22åring lesbisk muslimsk kvinna , det stod bara inte om hennes förhållande med andra tjejer och känslor utan även hur hon bete sig när hon var full och var ute och festade.  Vid Allah lämnade jag bloggen med tårar i ögonvrån 
Jag tänkte på den natten profeten Muhammad sallahu aleyhi wa salam stod uppe hela natten och bad Allah - när han sade ummati, ummati ummati men han kom inte längre pga av all gråt 
Ya Allah ya rabb subhanaAllah 
Det skär i hjärtat när man ser muslimernas tillstånd idag och vad vår profet må Allahs frid och välsignelser gick igenom får vår skull.


Mäktig

Permalink0
Ibn umar (رضي الله عنه) used to say:

Oh Allah don't snatch the Iman away from me just like you have given it to me.

snart kmr du ligga i en grop

Allmänt Permalink0
Det skall vetas att varken de levandes eller de dödas egentliga struktur ligger i det ytliga. Profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sade:

”Allâh tittar sannerligen inte på ert utseende eller på era kläder. Han tittar på era hjärtan.”

Det är hjärtats struktur som är den nyttiga strukturen. Detsamma gäller den döde i graven. Det handlar inte om att försköna graven och jorden. Den sanna strukturen ligger i att skänka välgörenhet och göra goda handlingar för den döde i graven. Vet man inte att varje grav som är förskönad på utsidan är mörk och trång på insidan? Däri har man kastat släktingen man älskar mest och låtit honom ligga där ensam och obekant utan kudde eller underlag. På sig har han jorden och han bemöts av fukten. Han har lämnat sitt jordiska liv bakom sig och kastat bort allt som han höll i handen. Hans älskling har lämnat honom. Hans nära har övergett honom.

Broder! Allt detta som jag nämner för dig tar död på lustarna. Det är viktigare att strukturera det inre än det yttre, nämligen den nyttiga strukturen på Domedagen. Om du funderar riktigt noga inser du att snart är det din tur att bege dig dithän han begav sig. Under tiden som tjänaren leker och försummar sin dödsdag överraskas han av döden. Hans ridåer avtäcks. Hans ljus slocknar. Hans spår försvinner. Döden har tagit ut honom ur hans ståtliga slott och fina hem och fört in honom i en grop liksom hans broders grop, sons grop eller någon annans grop. Groparna är trånga och mörka. De är fulla av skräck och fasa. Graven är antingen en av paradisets trädgårdar eller också en grop av eld – må Allâh skydda oss från den.

Vissa asketer blev frågade om den bästa tillrättavisningen. Han sade:

”Att titta på gravarna.”

Om det är en tillrättavisning att titta på gravarna som är den första stationen på vägen till Domedagen och en lärdom för jordens folk skall de inte förskönas eller pyntas. Inte heller skall man göra det de flesta rika gör bland makthavare, affärsmän och andra när de låter sina gravar malmbeläggas, prydas med tält, mattor, madrasser och annat som de ligger på medan deras bröder ligger under jorden i trånga och mörka gropar. Vilken lärdom har dessa dragit av deras död? Det är en försummelse. Vi ber Allâh skona oss det.
Till top