Dawahmuslimah

al-Fawzan: En student stannar inte vid en gräns. Han söker kunskap tills han dör. Den som säger att det räcker har bara lurat sig själv och varit okunnig. (Sharh-ud-Durrah, sid. 278)

Mobilbloggar

Allmänt Permalink1
salamu aleykum kära syskon , jag hoppas i har en underbar kväll .   som rubriken säger
så mobilbloggar jag från syrrans mobil ,gedett är första gången jag mobilbloggar så jag hoppas att denna  inlägg
kommer fram med allah     tillåtelse och vilja .

jag tänker dela med mej en liten påminelse ikväll inshaallah   , varje utav en praktiserande troende bör sätta ner sig en kväll , ni kan göra ert schema själv , det kan va en kväll per vecka , varje kväll eller varanan , det är upp till individen själv  .  ta fram en penna och en antecknings bok och anteckna ner alla dina synder , sitt och bara skriv , va ärlig mot själv och låt det skrivas ner , och jag kan lova dej att du själv kommer få nytta utav det och ingen annan , och man känner mer skam och ånger , när synden står nedskriven i papper och du är medveten om allahs närhet , då kan du inte göra mer att släppa tårarna och hjärtat  blir mjuk som en bomull.  så ett tips  mina syskon , var ärliga och anteckna era synder o tänk o reflektera över de  och vänd er tillbaka till allah.  sahaba brukade oxå göra så , det var en sahabi som kom fram till   tvåtusensjuhundra synder och då började han stor lipa och be allah om förlåtelse och sa åh allah , dessa är de synder som jag till , men tänk på de synder som jag har glömt bort.           subhanaallah vilken enorm ödmjukhet , om han kom fram till sån stor siffra , vad tror du vi kommer att komma fram till..

Synder..

Allmänt Permalink1
Synder håller tillbaka den troende från goda handlingar. Därför kan vi exempelvis läsa om hur noga följeslagarna var med att undvika de allra minsta synderna från fruktan av att glömma Allah. De yttersta målet i deras liv var att få komma till paradiset och få njuta av dess frukter.

Synderna är som kedjor och hänglås. De hindrar sin gärningsman från att ströva omkring i tawhids vidsträckta paradis och från att skörda frukterna av rättskaffens handlingar.
-ibn taymiyyah


// Nadrah Umm Suleym

Dunyah.. Dunyah....

Allmänt Permalink3
Vi går runt och tror att allting handlar om det som sker här och nu.

Dagens ungdomar lever efter ordspråk som : one life one chance, lev här och nu, osv..

VI är BESATTA av denna världens matriella saker : datorer, mobiler, bilar etc. har inte jag rätt? - Jo det vet jag att jag har.

Och inget av det här gör oss nöjda.

En sak som är viktig hos ungdomar är kärleken. Kärleken bör man hitta, den ska man hitta! Utan kärlek är vi loosers, är det inte så?

Men, det sorgliga faktumet är att alla era relationer går åt skogen, och det kan ni inte förneka. Utnyttjade och förstörda blir ni ensamma kvar.

När allt går åt skogen vill man inte leva. 
Man låser in sig på toaletten och skär i handleden, eller så går man upp vid en hög bro och hoppar, eller så rotar man i mammas medicinskåp och trycker i sig en handfull tabletter.

Så ser verkligheten ut, vare sig du vill det eller ej.

Men, is this it? Komigen är det här allt som LIVET hade att erbjuda oss? Är det här därför av någon anledning existerar på denn jord?

Här finns ingen lycka vi kan ta på, jorden är inte konstruerad till det.

Det finns ingenting som är säkert, förutom att DU och JAG kommer att dö. Och det kan INGEN på denna jord med all sin befolkning förneka.

Ashes to ashes, dust too dust.


\\ Faatimah
Till top