Dawahmuslimah

al-Fawzan: En student stannar inte vid en gräns. Han söker kunskap tills han dör. Den som säger att det räcker har bara lurat sig själv och varit okunnig. (Sharh-ud-Durrah, sid. 278)

Ramadan starves the Body to feed the soul

Permalink1
ooh ya Ramadan vad du är saknad , alla dessa nätter man stod upp för Allah långt in i natten , alla dessa dagar man gick hungrig , alla dessa dagar quranen var ens bästa vän och alla dessa dagar man helt enkelt levde för Islam , prioterade Islam före allt annat.
 
I en sån här stressig och manipulerad värld känner man sig sjuk, ens hjärta hårdnar och man kvävs man längtar efter all dessa stunder man var närmast Allah som mest , närmast till Han som älskar dej mer än vad din mor gör. För sannerligen kan ingen efter att den har testat halawatul Imaan ( Imaans sötma) känna syndens ''sötma'' även om man begår en synd känns det fel i hjärtat och man känner syndens bitterhet.
 
i sånna här stunder vill man isolera sig helt från omvärlden och dess verklighet , umgås med the pious och endast stärka ens relation med sin Herre , ack om det var så lätt.  Rollen du spelar hemma är inte detsamma som i skolan det krävs mer hikma , man ber oftast om att Allahs ska mukna upp ens hjärta och stärka en i tron men man kan fråga sig varför händer inget?  Allah säger i quranen :
 
'' ”Gud gör nämligen ingen ändring i de välgärningar som Han har visat ett folk, så länge de inte [själva] ändrar sitt sinnelag. Gud hör allt, vet allt.” [8:53].  
 
- you cant beg Allah for guedince and still have your feets at the same place 
 
Vi har oxå en roll i det här , vägen till framgång och Jannah är brant , du må va anfådd nu men istället för att klaga kolla neråt och se vad du har åstadkommit och inte vad du har kvar.  Må Allah hålla oss stadfasta på denna vackra religion och underlätta vår vardag för oss som praktiserande muslimer och stääföreträdare här på jorden.
 
Labayk Ya Allah!  

workout

Permalink0
Cha cha bloggen! (vad vore en blogg utan denna fras?)  nejdå skämt åtsido hehe
 
Vaknade runt nio idag , käkade frukost och taggade till gymmet vid tio och var där ungefär 2 timmar därfter kom jag hem och precis käkat lunch.  Nu vet jag vad jag ska göra men typ läsa baka eller bara vila , det kvittar vilket som senare ikväll tänkte jag åka till bibblan och plugga i två timmar In shaa Allaah.  
 
Nu ska jag rusa iväg!  
 
fI'amnillah 
 

sick

Permalink0
har äntligen lyckats stiga upp från sängen trots smärtorna , jag kan ju inte ligga där hela dagen om jag så önskade, tog värktabbletter och lyckades stiga upp och duscha , fick inte en blund i natt men kheyr.
 
Jag hoppas verkligen jag tillfrisknar imorgon med Allahs vilja så att jag kan hinna med alla saker jag har planerat denna lov såsom quranmemorisering , plugg, gym, bakning och massa annat. 
 
Hur mår ni annars? Det är så tyst här trots att jag ser att statistiken e hyfsat hög
 
Jag ska In shaa Allah försöka slänga in en påminelse lite senare ikväll eller imorgon.
 
Sköt om er men er Imaan främst!
 
Fi'amnillaah 
 
Till top