Dawahmuslimah

al-Fawzan: En student stannar inte vid en gräns. Han söker kunskap tills han dör. Den som säger att det räcker har bara lurat sig själv och varit okunnig. (Sharh-ud-Durrah, sid. 278)

Studiedag

Allmänt Permalink5
Alhamdullilah idag har jag studiedag och är bara hemma med hög quran recetation i bakgrunden och äppelpaj i ugnen som jag har sugtat efter hela veckan .

Jag tänket ha en frågestund här i bloggen under två dagar så det är frittfram att fråga vad som helst så tar jag min tid och svarar In sha Allah . Ingen fråga e för dum!

Thoughts

Permalink3
Ååh ikväll återkommer den där känslan vill bara bryta ihop.  Jag märker för varje dag att jag är svag så svag försöker göra det rätta ifrån mig i livet, men det är inte alltid lätt när man befinner sig i mina skor. Jag är förvirrad och vill bara gott , ååh Allah du ser det dolda och jag är ärlig mot mig själv och DIG så underlätta.   Människan är så svag och när den själv inser det är shaytan den första som är hos de.   Mitt liv är i sprillor och Allah är den enda som kan fixa tillbaks mig men först måste ja lära mig lärdomen och ge Honom alla bitar.  Ibland undrar jag vad jag vore eller vart jag skulle vart idag utan islam och Allah.  Islam är en gåva och det gäller att lära min själ diciplin, hur svårt det än blir är jag mer än nöjd om jag dör som strävande.   vackert

Allmänt Permalink16
Det berättas att en kvinna gick till Profeten Dawud 'aleyhis-salam och sade, "O Allahs profet, är din Herre en förtryckare eller är han rättvis?" Profeten svarade: "Ve dig åh kvinna, Han är den Rättvise, som aldrig förtrycker. Vad är din historia?"
Hon berättade att hon var en änka med tre döttrar och försörjde dem genom det hon spann med sina händer. Hon sade, "Igår band jag vad jag hade spunnit in en röd duk, för att sedan sälja dem ute på marknaden så att jag skulle kunna försörja mina barn. Samtidigt som jag gick kom en fågel och ryckte duken från mig, flög iväg och lämnade mig med inget att sälja för att kunna försörja mina barn. "
Samtidigt som kvinnan pratade med Dawud kom någon och knackade på hans dörr. Han gav tillåtelse för dem att komma in och fick veta att de var tio affärsmän som hade med sig hundra dinar vardera. De sade, "O Guds Profet, ge denna rikedom till den som förtjänar." Dawud frågade vad som hade fört dem till honom med sina rikedomar.
De sade, "O Guds Profet, vi var på en båt samtidigt som vinden var väldigt våldsam och vi var på väg att drunkna, när en fågel kom och släppte en röd duk på oss. I detta tyg fanns lite garn och med detta kunde vi blockera hålet i båten tills vindarna avtog och vi svor att var och en av oss skulle ge hundra dinar i välgörenhet. Så ge detta belopp till vem du vill. "Dawud vände sig till kvinnan och sade: "Din Herre gör affärer för dig i land och i havet, men du frågar om han förtrycker!" Han gav henne 1000 dinarer och sade: "spendera detta på dina barn."
[Gems and jewels, sid. 68-69]


''Vet , att vi inte vet men Allah är den kunnige''
Till top