Dawahmuslimah

al-Fawzan: En student stannar inte vid en gräns. Han söker kunskap tills han dör. Den som säger att det räcker har bara lurat sig själv och varit okunnig. (Sharh-ud-Durrah, sid. 278)

-

Permalink1
Dagens lärdom från en dunder dars online var sex saker som vilseleder människan. Må Allah hålla oss stabila inom deen , Ameen! Allaah, the mighty and majestic created mankind upon al-Fitrah (the natural inclination): ...Allaah's Fitrah (i.e. Allaah's Islaamic Monotheism), with which He has created mankind. [Surat ur-Room, 30:30] Part of al-Fitrah is loving the truth and detesting falsehood because the truth is sweet, it is delicious to the hearts and falsehood is bitter to the soul. The six points: 1. Jahl (Ignorance) 2. Kawf (Fear) 3. Kibr (Pride/Arrogance) 4. Hasad (Jealousy) 5. Bad Companionship 6. Sins

-

Permalink0
Alla vi har någon nära till oss som vi vill ska få gåvan som Allah har givit oss, nämligen Islam, det kan vara allt från nån familjemedlem till en vän.   Men mitt tips är gör mycket dua och ge aldrig upp gällande personen .  Allah ger värdsliga saker till de Han hatar och de Han älskar men Islam däremot till de Han älskar . 

Må Allah hålla oss på siratul mustaqin My Hijab is my crown!

Permalink3
Låt mig berätta om en händelse, en händelse som är verklighetsbaserad. En händelse som utspelades sig i dagens ’’demokratiska’’ Sverige 2014. Har alltid hört historier om påhopp på systrars religioner och klädsel men det är inte samma sak när det händer än själv. Jag satt på bussen en eftermiddag med bara människor som var etnisk svenskar, jag var på väg till jobbet och mina tankar gick åt om jag skulle hinna köpa nåt att äta innan , när mina tankar bröts av en kvinnlig röst som utropar ursäkta? Jag svarar : Ja? Och undrar varför hon skriker Hon: Får du betalt för att du bär denna tält och pekar på min djilbab Jag blev iskall och hade inte svar på tal Jag: Ursäkta? Hur logiskt låter det? Får jag ur mig Hon: Vad? Får du det? Får du betalt? Jag förklarar för henne att såsom hon har valt att vara utan slöja så har jag valt att ha på mig den. Hon: Men vad vet jag vad era män gör på er, ni går ju omkring med tält , skriker hon Nu börjar alla följa det som händer i bussen , blickarna tas upp från mobiler och tidningar men INGEN ingriper, INGEN. Trots mitt lugna beteende blir kvinnan så arg att hon ställer sig upp och skriker Hon: Jag är inte alls okunnig! När jag hamnar på sjukhus när jag blir äldre vill jag inte att såna som du med tält ska hjälpa mig, fy! Ni borde inte finnas i nordiska länder Man: Ursäkta? Vad håller du på med? Alla får bära precis vad de vill utan du ska tala till de så där. Jag känner lättnad att nån åtminstone ingriper, inte för att jag kände mig så utsatt men vad hände med civilkuraget? Jag känner att jag är klar med det här och ska precis av när hon blockerar min väg Jag: Vad håller du på med? Rör på dig Nu känner jag att shaytan börjar komma in i bilden och jag blir så himla arg. Jag är knäsvag och helt besviken när jag går av. Att det just hände … subhnaAllah känner jag bara. Jag var mest frustrerad och ledsen på folk på bussen, att de inte ingrep. Jag tycker att sånt ät sjukt viktigt , att man ställer upp för varandra . Har sett massor med sociala experiment i Youtube och blir tårögd varje gång när jag ser hur känslokalla människor det finns på jorden. Jag tror det kan bero på att antingen har de samma värderingar eller det här svenska konceptet att det angår inte mig . Hur som helst- ni är vackra mina systrar, med er slöja djilbab , niqab eller vad det än är. Allah har beodrat oss, och vad är vackrare än att lyda vår Skapare? Stå på er, ni är sjukt vackra och låt bara dessa händelser göra er starkare. Och till Sverige: Åt helvete med er demokrati! .
Till top