Dawahmuslimah

al-Fawzan: En student stannar inte vid en gräns. Han söker kunskap tills han dör. Den som säger att det räcker har bara lurat sig själv och varit okunnig. (Sharh-ud-Durrah, sid. 278)

Jun. 29, 2013

Allmänt Permalink0

Dunya ..

Allmänt Permalink0

Livet asså , är så tacksam ya Allah! Alhamdullilah Alhamdullilah !

Wallahi ni förstår inte hur underbart livet är när man vänder sig till Allah och lyder Honom. Relationen omkring en stärks och man bara mår bättre utav att lyda ens Herre , Skapare.

Jag har inte haft världens bästa Imaan de senaste , på grund av stress och mycket saker men SubhanaAllah när jag valde att ta tag i mitt liv och börja om från punkt noll insåg jag vad jag gick miste om dess dagar . If you have tasted Imaans sweetness once it's enough . Jag känner inre frid att jag bara vill gråta som ett barn ya Allah.

Och nu när det e semester och allt så planerar man mycket gynnade , så taggad man är . Det handlar inte om nån grill kväll eller en resa till Paris utan mycket mer. Må Allah underlätta och verkligen hålla oss stadfästa för denna stora gåva vill man säkerligen inte gå miste om ! Ameen.

Ramadan ...

Allmänt Permalink0

Imâm Ibn Bâz sade: "Muslimer! En väldig månad är på väg till er, nämligen fastemånaden Ramadhân. Under den månaden är man uppe om nätterna och förrättar bönen. Under den månaden frigivs vissa från helvetet medan andra förlåts. Under den månaden skänkes välgörenhet och goda handlingar görs. Under den månaden öppnas paradisets portar och de goda handlingarna belönas mångfaldigt. Under den minskar synderna. Bönerna bönhörs. Folk stiger i grader. Synder förlåts. Under den månaden skänker Allâh olika gåvor till Sina tjänare och Hans nära vänner får många favörer. Allâh har låtit fastan under denna månad utgöra en av islams pelare. Den utvalde (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) fastade den och befallde människorna att fasta den. Han berättade att den som fastar den och ber under dess nätter med tro och hopp om belöning får sina tidigare synder förlåtna av Allâh. I denna månad finns en natt som är bättre än tusen månader. Den som berövas dess godhet är verkligen en förlorare. Välkomna den, må Allâh benåda er, med glädje, lycka och ärlig beslutsamhet om att fasta den, be under dess nätter och tävla om de goda handlingarna." (al-Mufîd, sid. 8)

Till top