Dawahmuslimah

al-Fawzan: En student stannar inte vid en gräns. Han söker kunskap tills han dör. Den som säger att det räcker har bara lurat sig själv och varit okunnig. (Sharh-ud-Durrah, sid. 278)

The end

Permalink0
As-salamu aleykum warhmatullahi waa barkathu! Bismillah! Jag skriver i och med att jag måste tyvärr berätta att jag ska sluta blogga eller ta ett paus, jag kommer ialla fall inte skriva här, det är på grund av olika anledningar men jag får se om jag är tillbaks i framtiden. Vill inte ödsla er tid genom att ni kikar in här varje dag och väntar inlägg ifrån mig. Vet inte om det handlar om några månader, år eller att jag helt enkelt inser att bloggandet är slut för min del men Alahmdullilah för möjligheten jag fick att göra dawah för Allahs skull och må Allah acceptera. Jag är även så tacksam och glad över alla mejl och kommentarer även systrarna jag har kunnat hjälpa till vilket jag trodde var omöjligt som sedan blev till nära vänner, Alahmdullilah! Jag hoppas att ni kan vara vittnen för mig på domedagen och inte emot. Må Allah belöna er alla och jag hoppas att kunna träffa varenda själ i jannah men till d ess ska vi kriga lite hårdare. Ni som har min mejl, ni kan alltid mejla In shaa Allaah. Fi'amnillah! Waa aleykuma salam warhmatullahu \ Er syster

Ett namn säger mycket

Permalink0
Muslim! Må Allâh välsigna ditt nyfödda barn! Se till att vara bra mot ditt nyfödda barn, dig själv och ditt samfund genom att ge det ett bra namn sett till uttalet och betydelsen. Ett bra val säger mer än en sak. Det säger hur pass fadern håller sig till profetens (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) vägledning. Det säger hur sund hans insyn är. Namnet symboliserar namngivarens läggning och avslöjar precist hans förståelse. I folkmun sägs det: ”Jag känner din fader via ditt namn.” Namnet binder barnet med Sharî´ahs vägledning och etikett. Följaktligen välsignas barnet och påminns alltid om sitt namn som är en profets namn eller en from slavs namn. Till följd därav leds han till åkallan och börjar rätta sig efter Salaf. Deras namn memoreras och han påminner sig ständigt om deras egenskaper och tillstånd. Så fortskrider reformens kedja i generationer.

-

Permalink0
As-salamu aleykum! Vet inte sist jag slängde en inlägg här men det var ett tag sen subhanaAllah. Det var mycket i skolan de sista, åkte bort under några dagar och så är det flytt på gång och mycket att göras men främsta anledningen var att jag behövde paus från allt och jobba med relationen mellan e själv och skapare, förnya sin avsikt och fräsch starta. Jag hoppas jag kan komma nu med några gynnande inlägg några gånger i veckan. Stay tuned! Fi'amnillah!
Till top