Dawahmuslimah

al-Fawzan: En student stannar inte vid en gräns. Han söker kunskap tills han dör. Den som säger att det räcker har bara lurat sig själv och varit okunnig. (Sharh-ud-Durrah, sid. 278)

Muslim? Terrorist?

Permalink0

Okej När ska folk sluta generalisera? Sluta likställa Alla muslimer till en enda individ? Vi är många muslimer på den här jorden och vi är alla enskilda individer med egna unika tankar. Vi delar en gemensam tro, men, sedan har vi även våra egna viljor, egna begär och tankar.
Så muslimer är terrorister ... 
Vilka utlöste första världskriget? Muslimer?!
Vilka utlöste andra världskriget? Muslimer?!
Vilka dödade 20 miljoner av urbefolkningen i Australien? Muslimer?!
Vilka skickade bomber för att träffa Hiroshima och Nagasaki? Muslimer?!
Vilka dödade mer än 100 miljoner indianer i Nordamerika? Muslimer?!
Vilka fraktade cirka 180 miljoner afrikaner som slavar, varav ungefär 88 procent dog under färden och blev kastade i Atlanten? Muslimer?!
Vilka dödade mer än 50 miljoner indianer i Sydamerika? Muslimer?!
NEJ, det är inte muslimer. Det är dåd utförda av människor, drivna av olika begär och viljor. I dag säger vi inte att alla amerikaner är terrorister fastän de i stort sett utrotade alla indianer och tog deras land. Eller för att de lät atombomber falla över Japan.
Alla muslimer är inte terrorister. När en icke-muslim begår brott så är han en vanlig brottsling. Men när en muslim begår ett brott så är han en terrorist. Hur kommer det sig?
Hur vi än beter oss, hur goda medborgare vi än är, så räcker det inte till. Trots att jag är som du och du är som jag och vi lever våra liv i vår vardag precis som alla andra så är det inte tillräckligt. Inte tillräckligt för att få ses som en människa och inte en terrorist.
Till top