Dawahmuslimah

al-Fawzan: En student stannar inte vid en gräns. Han söker kunskap tills han dör. Den som säger att det räcker har bara lurat sig själv och varit okunnig. (Sharh-ud-Durrah, sid. 278)

-

Permalink0
Dagens Hadith 

 عَنْ سَعْدِ بْنِ أَبِي قَالَ أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ إِنَّكَ لَنْ تُنْفِقَ نَفَقَةً تَبْتَغِي بِهَا وَجْهَ اللَّهِ إِلَّا أُجِرْتَ عَلَيْهَا حَتَّى مَا تَجْعَلُ فِي فِي امْرَأَتِكَ

Sa'd bin Abi Waqqas återgav: Allahs Budbärare sade: ”Allt som du spenderar för Allahs Sak kommer du att belönas för, även om det är en bit mat som du stoppar i din hustrus mun.” 
Sahih Al-Bukhari [1:2:53]

Se därför till att du inte befinner dig i den kategorin av människor som aldrig spenderar pengar för Allahs skull. Att investera i dina syskon, din familj, dina föräldrar, är ett annat sätt att behaga Allah swt på. Att spendera dina pengar, din tid och kraft på välgörenhet, i viktiga organisationer, på föreläsningar, för Allahs skull, har han lovat att belöna oss med. Och Allah swt never fail in his promise. Livet på denna dunya är kort, så spendera din tid, dina pengar, och din energi och kraft på saker som du vet att att Allah ÄLSKAR .. Saker som du vet att hans rasool Profeten Muhammad SAW älskar. För hur kan vi kalla oss för muslimer, om vi inte älskar det Allah älskar, och ogillar det Allah ogillar?


Till top