Dawahmuslimah

al-Fawzan: En student stannar inte vid en gräns. Han söker kunskap tills han dör. Den som säger att det räcker har bara lurat sig själv och varit okunnig. (Sharh-ud-Durrah, sid. 278)

Kuffars propoganda och hyckleri

Allmänt Permalink9

BISMILLAH. Till dig min broder och till dig min syster. Till er som tror på Allah Subhanah och som tror på den Yttersta dagen. Till er som har blivit upprörda på grund av det svt har gjort...Till er som undrar varför gör dem sådär mot oss...Svaret är enkelt...Dem vill inte se Allahs ljus lysa...Dem vill inte att denna religion ska sprida sig...Dem fruktar Islam. Och då försöker de med allt möjligt för att hindra Islam.Den ena gången genom att rita nidbilder på vår älskade Profet...Och den andra gången genom att falskt påstå att Islam kallar till våld, mot barn,mot kvinnor m.m. Men resultatet blir det samma...Dem misslyckas gång efter gång.Vet ni varför? Jo för att denna religion som vi följer är Allahs religion.Och för att Allah Subhanah har lovat att Han kommer att skydda den från dem som försöker att skada den.

Islam är liksom ett stort och högt berg, och som inte påverkas av vinden...Det kan blåsa ett tag, men berget står fast och är stabilt...Sedan baserar vinden och berget är kvar så som det var innan utan att ha blivit påverkat det lilla minsta av vinden...Och så ska muslimer även vara. Vi måste ha stark tro på vår Herre Subhanah, Allah kommer inte att lämna sina tjänare ensamma.Allah Subhanah har lovat att segern skall vara dem rättfärdigas, men Allah Subhanah vill se sina tjänare kämpa och offra...För att segern skänks inte gratis...Segern kommer när dem troende har förtjänat den. Så ha tålamod och handla med visdom.Den bästa segern som du kan ge till Islam, är genom att du själv praktiserar den och hjälper din familj att göra det...Och genom att visa den goda moralen. Titta inte bakåt och lyssna inte på dem som vill få dig ur balans.

Be Allah om hjälp och vägledning. Allah Subhanah säger i vad på svenska kan betyda: [2:45] Sök med tålamod [Guds] hjälp i bönen! Det är förvisso en svår [väg] utom för de ödmjuka.

Må Allah vägleda oss alla på den raka vägen, och skänka oss tålamod och visdom. Må Allah acceptera våra goda handlingar och förlåta våra synder.Amiin

#1 - - sara:

Amin!, må Allah skänka oss tålamod mot dessa onda!

#2 - - Tasnim:

Salaam aleykum



Kanske kan det också vara så att vi har ett problem i de islamiska organisationerna som måste åtgärdas? Uppdrag Granskning har visserligen belyst problemet på ett oerhört fult sätt men detta bemötande av utsatta kvinnor är inget nytt. Vi borde bli oroade och upprörda för våra systrars skull och inte skylla allt på media. De kommer fortsätta med sina attacker i alla fall, men våra problem måste ändå lösas och det är vi muslimer som ska ta tag i dem. Vi behöver utbildad personal i moskéerna som kan hjälpa och informera systrar (och bröder!) om rättigheter, inte bara bemöta problem med tystnad.

#3 - - Newsyn:

Hej älskade syster! Tack för det här inlägget, jag har varit så förbannad

på just det här och du lugnade ner mig med dina ord! Baraka allahu fiki.

Må gud vägleda oss och ge oss tålamod och förena oss i paradiset inshaAllah.



Kram

#4 - - Maryam:

Amin!

#5 - - Anonym:

Tasnim, jag hoppas du är medveten om att det var två kvinnor som spelade muslimer och gick runt till mosker i Sverige. Så himla patetiska dessa kuffar/kvinnor är. Plus att de klippte och klistrade så som dem ville för att få det se ut som dem vill. Dem har visserligen fövfränkt vad imamerna sa genom att ta en del av svaret. Ett ex. är Brodern Abdul Wadud. De ställde frågor och tog en liten del av hans svar. Varför sa imamerna ring inte polisen? för att hon sa att hon älskade honom och behövde råd och bland annat nämnde hon att det var hon som behandlade honom illa när han hade gift sig med andra fruar. Hur kan de visa att det är så muslimska kvinnor behandlas av sina män när allt detta var påhittad? det var en påhittad fall.Dessa människor hade fördomar och ställde frågor som t.ex. får man gifta sig med mer en ett fru? vad ska jag gör, min man slår mig och annat. Alltså ville dem ha svar, men när de väl inte fick de svar de ville ha som inte passade deras fördomar förvrängde dem frågan. Det är inte första gången svt attackerar Islam. Må Allah vägleda dem. De kan inte släcka Allahs ljus.

#6 - - Anonym:

Uppdrag Granskning; Imamens Råd.

Författare: islam.nu

Info:



Bismillah.

Med anledning av Uppdrag Granskning som sändes ikväll i SVT där broder Abdul Wadud smygfilmats vill vi säga följande till våra besökare:



Samtalet som ägde rum mellan de skådespelande kvinnorna utklädda i niqab och broder Abdul Wadud var ett längre samtal där SVT's Uppdrag Granskning klippt och vinklat innehållet på ett sätt som passar deras agenda. Inte på något sätt har broder Abdul Wadud bett kvinnan att be om ursäkt för att hon misshandlats av sin man vilket inslaget försökte påvisa.



På denna sida finner ni inspelat material som klart och tydligt visar vad Islam säger om olika frågor, bland annat mannens och kvinnans rättigheter och skydligheter, månggifte, syftet med skapelsen, demokratins verklighet, Sharia mm. Inga dolda kameror behövs för att få reda på vart vi står i olika frågor. Inte heller tar vi bidrag från Svenska Staten eller någon annan Stat eller Land heller. Vi är oberoende av bidrag och vi strävar efter att vidarebefodrar vad Islam säger i olika frågor baserat på Koranen, Sunnah och de tre första generationerna muslimer: Islams källor.

#7 - - Tasnim:

Jag är väl medveten om att detta fall var påhittat, men det gör inte att de verkliga fall då detta hänt, försvinner. Att systrar vänder sig till moskén för hjälp vid problem som dessa och får råd att stå ut, är inget nytt.

#8 - - Anonym:

Kvinnomisshandel



Talare: Imâm Muhammad bin Sâlih bin ´Uthaymîn

Källa: Fatâwâ ´Ulamâ’ al-Balad al-Harâm, sid. 656

publicerad 21.09.2004



Fråga:



En kvinna är gift med en man som slår barnen och frun varje gång han kommer hem. Vi hoppas på ett råd från er rörande detta.



Svar:



Denna man är olydig mot Allâhs beordring och motsättande till Hans Lagstiftning. Allâh (subhânah) har beordrat makarna att leva i harmoni och stillhet. Det hör inte till harmoni och stillhet att mannen alltid kommer hem arg och slår på familjen. Detta härrör endast från en man som har ett reducerat förstånd och en reducerad religion. Om han vill leva ett lyckligt liv, måste han komma hem med ett öppet bröst och behandla sina barn och sin hustru på bästa möjliga sätt. Det har rapporterats autentiskt från Allâhs sändebud (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) att han sade:



”Den bäste av er är den som är bäst till sin familj och jag är bäst av er till min familj.” [1]



[1] at-Tirmidhî (3892).



#9 - - Anonym:

Kvinnomisshandel tillåter hustrun att skilja sig från maken



publicerad 13.06.2010

Författare: Imâm Muwaffaq-ud-Dîn bin Qudâmah al-Maqdisî

Källa: al-Mughnî (10/273)



Om maken slår hustrun för att hon är olydig och hindrar henne hennes rättighet, är det inte förbjudet att hon får Khul´. Ty detta hindrar inte dem att inte iaktta Allâhs gränser. I vissa formuleringar i Habîbahs hadîth står det att hon var gift med Thâbit bin Qays som slog henne så att han bröt hennes revben. Till följd därav begav hon sig till Allâhs sändebud (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) som kallade på Thâbit och sade till honom:



“Ta en del av hennes egendom och skilj dig från henne”, vilket han gjorde. Detta rapporterar Abû Dâwûd.



Samma sak gäller om han skulle slå henne orättvist, för att han har ett dåligt uppförande och liknande, och inte för att han vill att hon skall lösgöra sig själv. Även här är det inte förbjudet för henne att begära skilsmässa.

Till top