Dawahmuslimah

al-Fawzan: En student stannar inte vid en gräns. Han söker kunskap tills han dör. Den som säger att det räcker har bara lurat sig själv och varit okunnig. (Sharh-ud-Durrah, sid. 278)

Flickvän/Pojkvän?

Permalink0
”Don’t stay in haram relationships with the intention of making it halal someday. Nobody promised you tomorrow.”
 
Några blir säkert helt stumma när de läser det här, och andra kanske tror att det är helt okej att vara tillsammans med någon, om man har bestämt att man ska gifta sig en vacker dag Inshallah. Men egentligen så är det inte så... Detta ger inte oss någon tillåtelse alls att vara tillsammans med någon för att vi vet att vi kommer att gifta oss med personen. Men tyvärr så har detta blivit något normalt bland våra muslimska ungdomar pga samhället vi lever i. Är man inte i något förhållande idag så är det något konstigt, det är ”normalt” att vara tillsammans med någon, att ha en partner. Det kanske det är i detta samhället, men inte enligt vår religion! Vi tror att vi har all tid i världen på oss, att vi kan vara i ett förhållande och säga vi ska gifta oss inshallah, men kan du vara 100 % säker på att du lever imorgon? Svaret på det är, NEJ!
Samhället, kulturer och olika traditioner som man har har gjort det svårt för muslimer att gifta sig idag. Det är så mycket som måste tas hand om och göras innan man kan gifta sig och man har så mycket press på sig från olika håll. Men enligt Islam så är giftermål något så himla enkelt och som är lätt att utföra. Föräldrarna ställer en massa krav, vissa säger att barnen inte får gifta sig förrän de har gått klart sin skola och har sin utbildning. Andra kanske vill att sina barn ska gifta sig med en partner som har det bästa jobbet, får bra lön, är utbildad osv. Men ingen lägger så stor fokus på det viktigaste som man ska kolla på längre, om personen som ditt barn vill gifta sig med följer sin religion, om han/hon är praktiserande, ber sina böner, fastar ramadan, ger till de behövande.. Subhanallah. Detta är det viktiga och inget annat! Utbildning, jobb och den högsta lönen är bara värdsliga saker, och är inte VIKTIGT. Att man blandar traditioner och delar utav sin kultur ihop med religionen och vår tro, är en av sakerna som gör det så svårt för oss att uppnå den sanna tron. Kulturer och traditioner som man har har hindrat människor att uppnå den sanna tron ända sens vår Profet saw tid, och det är så idag och kommer tyvärr att fortsätta vara så. Så det bästa rådet för våra muslimska systrar och bröder i detta samhället som är i denna situationen är att frukta Allah swt, be om förlåtelse och göra det halal omedelbart och hoppas att Allah swt förlåter för synden.
Ibn al-Qayyim (may Allah have mercy on him) said: ”To fall in love is a disease and it’s cure is to marry the person you love.”
Till top