Dawahmuslimah

al-Fawzan: En student stannar inte vid en gräns. Han söker kunskap tills han dör. Den som säger att det räcker har bara lurat sig själv och varit okunnig. (Sharh-ud-Durrah, sid. 278)

Kärlek Bland Muslimerna

Allmänt Permalink3
En fråga varje muslim borde fråga sig själv:

Vad gör jag för att få muslimer att älska varandra?

Muslimer ska få starkare realtioner till varandra, de troende är bröder/systrar. Profeten ( salla Allahu aleyhi wa salaam) sa dem troende är som en byggnad, ni vet som tegelstenar i en byggnad alla stödjer varandra.

Du kan t.ex sprida salaam eller välkomna din syster med ett leende. Det finns stor belöning i dem här sakerna man ska inte se ner på något i islam.

”Den som besitter tre utmärkande egenskaper kommer med hjälp av dem att känna imâns (trons) sötma: Att han älskar Allah och Hans budbärare mer än någonting annat, och att han älskar en person endast för Allahs skull, och att han hatar att återvända till otro efter det att Allah räddat honom ifrån det, precis som han hatar att bli kastad i Elden.”

Som ni ser i denna hadith så kommer den som älskar sin muslimska broder/syster för Allahs skull känna trons sötma. Alltså han kommer t.ex njuta av att be och inte se det som något jobbigt osv. Rannsaka er själva för det är en plikt att få muslimer att älska varandra!

Muslimer bör förstå att dom är ålagda att älska ALLA Muslimer, INKLUSIVE BIN LADEN (rahimahullâh) mer än någon annan kafir på denna jord, det är en sak att 'ulama raddade honom ja, men man ska älska honom för hans islam och hata hans onda gärningar, samt att du måste hata alla kuffâr med fullt hat.
#1 - - Anonym:

Älska era ovänner och be för dem som förföljer er.

#2 - - Muslimah 2:

Ma sha Allah tycker det är väldigt bra.

#3 - - Anonym:

as-Salamu äaleykum mina dyrbara systrar efter min förra kommentar kontakta jag en student och frågade honom om muslimer som uppmuntrar till krälek till Ibn Ladin mer än kuffar?
För de alla som tänker att detta är fel, som jag trodde så vill jag ge er studentens svar:

Jag fråga abu musa om de muslimer som upmmuntrar till kärlek mer än kuffar och han svara:



Vilken muslim säger något annat? Vilken muslim älskar inte Ibn Ladin mer än de otrogna oavsett hur vilsen Ibn Ladin?

Må Allaah öka oss i kunskap och förlåta våra synder amiin.,
Må Allaah belöna systrarna bakom denna blogg amiin!

Till top