Dawahmuslimah

al-Fawzan: En student stannar inte vid en gräns. Han söker kunskap tills han dör. Den som säger att det räcker har bara lurat sig själv och varit okunnig. (Sharh-ud-Durrah, sid. 278)

Ramadan starves the Body to feed the soul

Permalink1
ooh ya Ramadan vad du är saknad , alla dessa nätter man stod upp för Allah långt in i natten , alla dessa dagar man gick hungrig , alla dessa dagar quranen var ens bästa vän och alla dessa dagar man helt enkelt levde för Islam , prioterade Islam före allt annat.
 
I en sån här stressig och manipulerad värld känner man sig sjuk, ens hjärta hårdnar och man kvävs man längtar efter all dessa stunder man var närmast Allah som mest , närmast till Han som älskar dej mer än vad din mor gör. För sannerligen kan ingen efter att den har testat halawatul Imaan ( Imaans sötma) känna syndens ''sötma'' även om man begår en synd känns det fel i hjärtat och man känner syndens bitterhet.
 
i sånna här stunder vill man isolera sig helt från omvärlden och dess verklighet , umgås med the pious och endast stärka ens relation med sin Herre , ack om det var så lätt.  Rollen du spelar hemma är inte detsamma som i skolan det krävs mer hikma , man ber oftast om att Allahs ska mukna upp ens hjärta och stärka en i tron men man kan fråga sig varför händer inget?  Allah säger i quranen :
 
'' ”Gud gör nämligen ingen ändring i de välgärningar som Han har visat ett folk, så länge de inte [själva] ändrar sitt sinnelag. Gud hör allt, vet allt.” [8:53].  
 
- you cant beg Allah for guedince and still have your feets at the same place 
 
Vi har oxå en roll i det här , vägen till framgång och Jannah är brant , du må va anfådd nu men istället för att klaga kolla neråt och se vad du har åstadkommit och inte vad du har kvar.  Må Allah hålla oss stadfasta på denna vackra religion och underlätta vår vardag för oss som praktiserande muslimer och stääföreträdare här på jorden.
 
Labayk Ya Allah!  
#1 - - Anonym:

Labbayka yaa Allah... Må allah vägleda oss

Svar: Amin .. ständigt.
Faatimah

Till top