Dawahmuslimah

al-Fawzan: En student stannar inte vid en gräns. Han söker kunskap tills han dör. Den som säger att det räcker har bara lurat sig själv och varit okunnig. (Sharh-ud-Durrah, sid. 278)

•|~

Permalink0
Jag och en syster diskuterade häromdan efter att frågan dök upp vad det var för planer denna somnar/Ramadan gällande islam studier 

Och jag personligen tycker så här , vi muslimer är kända för att vilja göra massor med saker hit och dit för att höjas i gott, människor i helhet faktiskt. Men en sak jag tycker är innan du sätter upp dina mål och vad du vill uppnå,  bli av med det förflutna.  Rannsaka dej själv, göra tawbah och bli av med dessa små vanor som inte gynnar dej sedan sätt upp ett schema för dej själv, där du är motiverad till hundra,låt det inte vara saker som bara står i pappret .   

Wallahi det gäller att vara ärlig med sig själv först och främst . Va ärlig mot Allah och dej själv och låt motvationen vara 110% .   Och när den sjunker , finn en ny motvationskälla.  Ni vet hur hypad man är de första dagarna i ramadan och vill göra så mycket men i mitten utav Ramadan, har man redan tröttnat wallahu mustan. 

Gör mycket dua,  Om du inte ber om styrka och motivation från Allah, vem ska skänka dej då? 

Och sist men inte minst - va uppriktig och ha en uppriktig och God avsikt, om du inte lyckades med ditt mål och du gjorde allt vad du kunde, kommer du ändå in shaa Allaah få belöning för det, detta på grund av vad? Ikhlas och god niyyah 

Detta var lite kort, vad är er inför ramadan tips? 

Fi'amnillah Till top